jueves, 18 de noviembre de 2010

Què són els marcadors socials?

Són una forma d’emmagatzemar, classificar i compartir enllaços en internet. En un sistema de marcadors socials suposa un procés continuo.
Aquests marcadors tenen avantatges i inconvenients. Les seves avantatges ja que tota la inclusió i classificació està realitzada per éssers humans en lloc de màquines que processen la informació de manera automàtica segons el programa.
També es un avantatge que el ranking que és forma coma recursos més útils està basat en criteris del mateixos usuaris, és una forma més eficaç de mesurar la utilitat dels recursos.
Com a inconvenients podem dir que no existeix un estructura predefinida, per tant pot portar a errors en els “tags” en el que hi hagi més d’un significat i oferir resultats no exactes.
Pel que fa a l’aplicació educativa penso que és una excel·lent alternativa, ja que te una facilitat en la seva manipulació. És poden tenir conversacions entre docents i estudiants mantenint fòrums educatius, xats, videoconferències i sobretot una orientació al estudiant de manera que s’aconsegueix una formació integral del professional.
Com un exemple podem ser els Dilicious, que és un servei en la web. No només pot emmagatzemar llocs webs, sinó que permet compartir-los amb altres usuaris de Delicious i determinar quans tenen un determinat enllaç guardat en els seus marcadors socials.
Penso que són interessants ja que pot ser de molta utilitat poder guardar pàgines importants i poder-les compartir amb gent que els pugui ser útils.


No hay comentarios:

Publicar un comentario